ÍRÓSULI.HU – NEM CSAK ÍRÓKNAK

 

A Duett vendége Nógrádi Gábor költő, író, újságíró, hangjáték-, tévéjáték- és filmforgatókönyv-író. Rengeteg gyermekkönyv fűződik a nevéhez, többet az iskolai tanterv részévé is tettek. Több magyar film forgatókönyvét írta, egyebek mellett a Hyppolit, az Egy szoknya egy nadrág, és a Csocsó is Nógrádi Gábor “tollából” ered. A beszélgetés apropója egy írósuli, amit a fiaival, Gergellyel és Bencével indított.

Hosszú évek, évtizedek előkészülete után elkezdődött az irosuli.hu – nem csak íróknak program, és rögtön két tankönyvvel, két munkafüzettel, és két – egyenként 20-20, összesen mintegy hét órás audio előadásból álló – tanfolyammal, illetve a tananyaghoz kapcsolódó irodalmi alkotásokkal.

A program, mint a szlogenjében is látszik, nem csak íróknak, vagyis írónak készülőknek szól. A 21. század a kommunikáció százada. Aki jól, pontosan, helyesen és érdekesen ír, illetve beszél, az minden pályán sikeresebb.

“Gergellyel és Bencével, fiaimmal 100 könyv, tucatnyi film és tévésorozat, valamint ezernyi médiapublikáció után úgy éreztük, át tudjuk adni írói tapasztalatainkat azoknak, akik jobban, sikeresebben akarnak fogalmazni, mint ahogy az iskolában megtanulják vagy megtanulták. Persze szól azoknak is, akik egy cikket, egy novellát, egy regényt akarnak írni.” – Nógrádi Gábor.

Műsor: Duett
Kezdés: Vasárnap 10:00
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top