INGYENESEN LETÖLTHETŐ MAGYARORSZÁG BORTURISZTIKAI APPLIKÁCIÓJA

 

Ízlés szerint, gasztronómia rovatunkban Kocsis-M. Brigitta, az Országos Bortúra Kft. kommunikációs vezetője és alapítója mesél arról, hogy elindult az Országos Bortúra, az ingyenesen letölthető Magyarország borturisztikai applikáció.

Járni az országot, szép helyeken megpihenni, jó borokat és finom falatokat fogyasztani, miközben kicsit elszakadunk a mindennapok taposómalmától… ki ne vágyakozna erre? Már csak az a kérdés, hova menjen az ember, ha autentikus, vidéki borélményeket keres? Ebben segít az Országos Bortúra, Magyarország borturisztikai applikációja!

A magyar borturisztikai piac rendkívül sokszínű: mind méretében, mind üzletpolitikájában, mind a napi munkaszervezésben komoly különbségek figyelhetőek meg egy kis indie pince, egy családi borászat vagy egy elegáns borterasz között. Míg utóbbinál komoly ismertségre és profi marketingtámogatásra építhetnek a vendéglátóegységek, addig előbbiek esetében jelentős nehézséget jelenthet a potenciális borturisták figyelmének felkeltése vagy borprogramra csábítása a napi szőlészeti, borászati feladatok mellett.

Már több mint 100 borászat vár!

Az Országos Bortúra csapata egy könnyen kezelhető, felhasználóbarát applikációt alkotott meg, és céljuk, hogy térképre tegyék Magyarország összes pincészetét. “Saját felmérésünk szerint egy átlagos borkedvelő 5-6 borvidéket tud csak megnevezni, de kevéssé ismeri az olyan kincseket, mint a Móri, a Bükki, a Mátrai vagy a Pécsi borvidék. A platform arra ösztönzi a felhasználót, hogy bejárja és megismerje Magyarország mind a 22 borvidékét. A térképes és szűrhető rendszerben minden adott ahhoz, hogy a borkedvelők új pincészetekre találjanak, akár az ország olyan csücskeiben is, ahol nem is gondolták volna, és előre megtervezhessék borutazásaikat” – mondja dr. Simon Botond, a csapat ügyvezetője. Az Androidra és iOS-re is ingyenesen letölthető applikációban már most több mint 100 pincészet információi elérhetőek szűrhető formában, de ez a szám folyamatosan növekszik, hiszen várják a csatlakozni kívánó pincék jelentkezését és az applikáción belül a felhasználók is ajánlhatnak borászatokat.

Az Országos Bortúra applikáció ingyenesen letölthető az Apple Store-ból és a Google Play áruházból vagy mobiltelefonon az app.orszagosbortura.hu oldalról.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.02.02.

Back To Top