Indul az első Dunakanyar Művészeti Fesztivál

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Bátori Éva operaénekes, fókuszban a Dunakanyar Művészeti Fesztivál és az eseménysort záró három napos Operagála.

Idén első alkalommal rendezik meg a Dunakanyar Művészeti Fesztivál. A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésében megvalósuló eseménysorozat programjai június és augusztus között minden pénteken, szombaton és vasárnap várják az érdeklődőket. A fesztivál védnökei Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Dr. Völner Pál parlamenti államtitkár, egyben a Magyar Hajózási Szövetség elnöke.

A fesztivál sajátossága, hogy a programok a MAHART PassNave Kft. dunakanyari kikötőiben, illetve a Visegrádon állomásozó DUNA EVENT rendezvényközpontban kerülnek megszervezésre, így a V4-ek városán kívül Nagymaros, Zebegény és Dömös is szerepel a rendezvényhelyszínek között. Sokszínű kulturális programmal készülnek a szervezők a nyárra: művész beszélgetések, zongoraestek és egyéb kisebb formációk koncertjei, borkóstolóval egybekötött verses estek, színi előadások, és zenekari fellépések teszik a festői Dunakanyart még vonzóbb kirándulási és kikapcsolódási célponttá.

Cél, az érdekes és kimagasló emberek bemutatása, a fesztivál programjai között beszélgető műsorok során, de emellett az autósport szerelmesei is találhatnak kedvükre való időtöltést. Szalay Balázs magyar autóversenyző, az Opel Dakar Team pilótája és tulajdonosa bemutató keretében több alkalommal is bepillantást biztosít az autóversenyzés világába.

A három hónapos eseménysort augusztus végén egy három napos Opera Fesztivál zárja. A Dunakanyar, királyaink otthonául szolgált évszázadokon át. Ezen a hétvégén a Dunakanyar a zene királynőjének, az operának fog otthonául szolgálni. Az eseménysorozatban a kicsi gyerekektől a klasszikus értelemben vett opera közönségig mindenki talál érdekességet és szórakozást. Többek között dunakanyari hajózással egybekötött, csodás történelmi helyszíneket érintő opera koncertsorozattal, egy vadonatúj szabadtéri színpadra megálmodott Operagálával készülnek a művészetet kedvelőknek. Ennek egyik főszereplője Bátori Éva operaénekes, aki ma Bálint Edina vendége az Impresszioban.

Back To Top