INDUL A “KÖZELRŐL” ZENÉS-IRODALMI SOROZAT

 

Közelről címmel, havonta jelentkező zenés-irodalmi sorozatot indít a Kertész Imre Intézet és Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. A Reggeli Express vendége Bogányi Gergely.

 

A szeptember 30-i nyitóesten – a Kertész Imre Intézet Pilinszky 100 programsorozatához illeszkedve – Mit mondana Pilinszky János? címmel Orbán Jolán irodalomtörténésszel beszélget Bogányi Gergely, Schumann zongoraműveinek kíséretében.

A Közelről a Kertész Imre Intézet és Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc- díjas zongoraművész közös rendezvénysorozata.
A programsorozat az Intézet azon törekvésének jegyében indul útjára, hogy a Kertész Imre Intézet sokszínű, összeművészeti kulturális események szervezője és befogadója kíván lenni, ahol teret kínálunk a művészeti ágak összekapcsolódásának és inspiráljuk az irodalom és a zene, vagy az irodalom és a képzőművészet találkozásából születő új alkotások létrejöttét. Számos ilyen témájú pályázatot bonyolítottunk már az elmúlt időszakban (Sziveri30; Kertész Másként, Pilinszky Másként) és tervezünk hasonlóakat a jövőben is, de jó példa erre a Pilinszky 100 programsorozatunk keretében zajló KultúrArc című  beszélgetéssorozatunk is, ahol Pilinszky János költészetéhez kapcsolódó zeneszerzőket, előadóművészeket (Földes László Hobo; Szabó Balázs) és írókat láttunk, látunk majd vendégül.

A Kertész Imre Intézet olyan barátságos és minőségi környezetet ad, amely magától értetődően vált a kultúra egyik központi helyszínévé. Nem koncertterem, hanem egy olyan villa, amelynek tágas nappalija és télikertje kiválóan alkalmas zenés és beszélgetős estek megtartására

A Kertész Imre Intézet célja, hogy Budapest egyik kiemelkedő kultúrterévé és találkozóhelyévé váljon.

Műsor: Nyitány

Adás: Kedd 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top