IMPOSZTOR PREMIER, A SZELÍD CÍMŰ MAGYAR TESTÉPÍTŐ DRÁMA ÉS AZ ÚJRA MEGJELENT ELLE DEKOR MAGAZIN A NYITÁNYBAN

 

A csütörtöki Nyitányban interjút hallhatnak Nemcsák Károllyal a József Attila Színház legújabb premierjéről, a Vetítő rovatban Szerémi Nóra Csuja László rendezővel beszélget A szelíd című magyar filmről, valamint egy régi ismerőst köszönthetünk az Architektúra rovatban – ugyanis újra kapható az Elle Dekor magazin. Tartsanak velünk minden hétköznap reggel 7-től 10-ig!

 

Imposztor a József Attila Színházban

Április 9-én mutatják be a József Attila Színházban Spiró György Az imposztor című darabját – a bemutatót a koronavírus-járvány miatt már egyszer el kellett halasztani. A Reggeli Expresszben a darabról a teátrum igazgatóját, Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színészt kérdezi a műsorvezető, Szerémi Nóra.

A mű előzménye az író Az Ikszek című regénye. A darab Major Tamás számára készült – állítólag bizonyos értelemben róla szól, aki halála előtt nem sokkal – a budapesti Katona József Színházban eljátszotta a főszerepet. A bemutató időpontja: 1983. október 28-án volt, a darabot Zsámbéki Gábor rendezte, és ötven alkalommal került színre. Most, 2022-ben Benedek Miklós és Nemcsák Károly főszereplésével látható a József Attila Színházban, Bagó Bertalan rendezésében.

Csütörtöktől látható a mozikban A szelíd című magyar film

Április 7-től látható a mozikban a témáját és hangulatát tekintve is egyedülálló magyar film, a Szelíd. A Vetítőben a film egyik rendezőjével, Csuja Lászlóval beszélget a műsorvezető, Szerémi Nóra. A sokak számára idegen testépítés és még inkább különösnek tartott női testépítés világába kalauzoló dráma ennek az évszázados hagyománnyal bíró, de jellemzően ma is tisztes távolságtartással kezelt sportágnak a legdicsőbb és legnehezebb pillanataira egyaránt rávilágít.

A Szelíd főszereplője Csonka Eszter testépítő világbajnok, akinek a személyes története számos ponton párhuzamba állítható a filmbeli karakterével. A többszörös magyar bajnok Eszter vállaltan anorexiával küzdött, így a mentális és fizikai egészsége megmentése érdekében is az egész életét meghatározó döntésre szánta el magát 17 évesen.

Újra kapható az Elle Dekor magazin

Közel egy évtized után ismét kapható az Elle Dekor, az Architektúra című rovatban a magazin főszerkesztőjét, Osvárt Juditot kérdezi Szerémi Nóra műsorvezető. A lap világ és Magyarország legszebb lakásait, legújabb trendjeit, friss tehetségeit és legérdekesebb helyszíneit mutatja be, emellett praktikus tanácsokkal is szolgál az olvasóknak a lakberendezés, belsőépítészet és design témakörben. A magazin főszerkesztője arról is beszél, milyen különlegességekkel várják az olvasókat, és hogyan tudják megőrizni az olvasótáborukat, milyen témákkal találkozhatunk a magazinban a következő időszakban, hiszen április végén érkezik a következő szám.

 

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.04.07.

Back To Top