IFJÚ TEHETSÉGES ZENÉSZEKET VÁRNAK IDÉN IS A CRESCENDO NYÁRI AKADÉMIÁRA

 

Elindult a kedvezményes jelentkezés a 2022-es Crescendo Nyári Akadémia és Fesztiválra. A nemzetközi klasszikus zenei rendezvényre 18. alkalommal kerül sor, mégpedig július 20-tól augusztus 1-ig a Tisza és a Bodrog festői találkozásánál, Tokajban. A korábbi években megszokott ének, opera, szólóhangszeres, kamarazenei, szimfonikus zenekari, barokk, ifjúsági, kórus, korrepetitor, jazz és improvizációs kurzusok művésztanárai idén is várják az ifjú tehetséges zenészeket.

A Crescendo Szimfonikus Zenekara Johannes Brahms II. D-dúr szimfóniáját fogja megszólaltatni, ezúttal is az amerikai karmester, Delta David Gier vezényletével. A Crescendo Nyári Akadémia művésztanárai Európa és Amerika rangos zenekarainak tagjai, zeneművészeti egyetemeinek tanárai. A magyar művészek közül mások mellett Dallos Erika karvezető, zongora- és csembalóművész, a Magyar Állami Operaház korrepetitora, Kemenes András zongoraművész, Füzeséry Attila hegedűművész, Kovácsházi István és Szabóki Tünde énekművészek, Nagy Réka viola da gamba művész és Bartha Mátyás jazz-zongorista mesterkurzusai látogathatók, az opera kurzust pedig idén először tartja Varga Bence operarendező.

Tarjányi Tamást, a Crescendo Nyári Akadémia művészeti igazgatóját arról is kérdeztük, milyen új ötleteket szeretnének megvalósítani idén a jól bevált programstruktúra mellett; Delta David Gier amerikai karmesterről mit érdemes tudni; kik lesznek a nemzetközi paletta legizgalmasabb tanárai, és meddig lehet jelentkezni a kurzusokra?

Műsor: Papageno
Adás: 2022.01.22.
Műsorvezető: Háver-Varga Mariann

Back To Top