IDŐUTAZÁS – DALOK ÉS SZTORIK AZ OSCAR-DÍJ TÖRTÉNETÉBŐL

 

Jövő hétfőn izgalmas hollywood-i történetek elevenednek meg zenében és elmesélve a MOMkult színháztermében a Zsidó Művészeti Napok keretein belül. James Bond, Love story, Purple Rain, Casablanca, Cabaret és a többiek… az estről Náray Erika színésznő, énekesnő, az est házigazdája mesél az Intermezzoban.

1929-ben, amikor először került kiosztásra a díj, még csak 15 szobrocska talált gazdára. Ekkor még senki nem tudta a nevét, agyagból készült és a díjazottakat előre értesítették. Talán hihetetlen, de az esemény a média jelenléte nélkül zajlott. 1931 óta neve is van a díjnak, Oscar, 1953 óta a televízió is közvetíti, 1966-tól színesben.

Ki emlékszik ma már a kezdetekre? A díjazottak százaira? Hogy ki nyert és ki maradt le az egyik legnagyobb filmes elismerésről? 90 év termését feldolgozni, dalokkal feleleveníteni nem könnyű. Náray Erika segítségére lesz két kiváló énekes-színész, Peller Anna és Peller Károly, valamint egy nagyszerű zenekar! Dalok, sztorik, képek az Oscar-díj történetéből!

Náray Erika Magyarország egyik legismertebb színésznője és szinkronhangja, színházi, televíziós és filmszerepei mellett saját jazz-zenekarával is fellép. A Színház- és Filmművészeti Egyetem után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz tanszakán diplomázott.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2021.12.21.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top