HÚSVÉTI PROGRAMOK ÉS HANGOLÓDÁS A KLASSZIKUS KEDVENCEK KONCERTRE A NYITÁNYBAN

 

A szerdai Nyitányban beszélgetést hallhattak a Skanzen húsvéti programjáról, melyre kicsiket és nagyokat egyaránt hagyományőrző programokkal várnak a szervezők. A Hangjelek rovatban az Óbudai Danubia Zenekar vezetőjével és karmesterével a közelgő Klasszikus Kedvencek koncertről beszélgetett Szerémi Nóra. A műsor harmadik részében pedig ugyancsak a húsvéthoz kötődően a legjobb húsvéti sonka titkait árulta el Segal Viktor séf.

 

HÚSVÉTI PROGRAMOK A SZENTENDREI SKANZEBEN

Két év kihagyás után, április 17-án és 18-án a Skanzenben ismét életre kelnek a régi falusi húsvéti ünnepek – locsolkodással, hímes tojással, tavaszváró mulatsággal. Ebben az évben a magyarországi mellett a határon túli magyar közösségek zenei- és tánchagyományai, díszítési motívumai is megjelennek a Skanzen portáin és a színpadi programokon. Hogy pontosan milyen rendezvényekkel várják a látogatókat, arról Szerémi Nóra kérdezte a Reggeli Expresszben Lengyel Emesét, a Szentendrei Skanzen közönségszolgálati osztályának megbízott osztályvezetőjét.

 

A BOLDOG BÉKEIDŐK MŰVEI A KLASSZIKUS KEDVENCEK KONCERTEN

A Hangjelek rovatban ismét a Klasszikus koncertekről beszélgetünk: a Klasszik Rádió 92.1 immár hetedik alkalommal hozza el legnépszerűbb klasszikusait a Müpa hangversenytermébe. Ebben az évben Smetana, Dvořák, a Strauss-család, Lehár és más szerzők művei által idézzük fel többek között a boldog békeidők, az Osztrák–Magyar Monarchia időszakának legszebb darabjait. A szerelmek és szenvedélyek, valamint a gondtalanság könnyed, elegáns dallamait az Óbudai Danubia Zenekar előadásában élvezhetjük, Hámori Máté vezényletével, május elsején. A Hangjelek rovatban vele, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetőjével és karmesterével beszélget a koncertről Szerémi Nóra.

Jegyvásárlás: https://odz.jegy.hu/program/klasszikus-kedvencek-2022-132220/794082

 

A JÓ HÚSVÉTI SONKA TITKA

Az Ízlés Szerint rovatban a húsvétra készülünk, hiszen hamarosan nagypéntek, amikor már a hagyományos ünnepi ételek kerülnek az asztalra. Segal Viktor séf, gasztronómiai tanácsadó mesél arról, hogy milyen a jó húsvéti sonka, és azt hogyan és mennyi ideig főzzük, vagy hogyan készülhetünk előre, hogy ne a rohanásról szóljon a húsvét. Azt is megkérdezzük, a séf konyhájában mi készül az ünnepi asztalra – vajon a hagyományos módon készíti el a fogásokat, vagy minden évben újít.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.04.12.

Back To Top