HOSSZÚLÉPÉS BUDAPESTEN – SÉTÁK, TITKOK, TÖRTÉNETEK

 

Megjelent Koniorczyk Borbála és Merker Dávid új könyve, Hosszúlépés Budapesten címmel. A kiadványról és a hozzá kapcsolódó egyedülálló programról Konyorczik Borbála, a Hosszúlépés vezetője mesél az Intermezzoban.

„Budapestet sétálásra teremtették. Séta közben megérezhetjük a város lelkét, kitapogathatjuk a sebhelyeit.”

Négy séta és számtalan meghökkentő történet Budapest színes-szagos oldaláról városi felfedezőknek és fotelkalandoroknak. A hosszúlépés.járunk? alapítóinak új könyve. Járd be velük a várost, úgy, ahogy eddig még sosem!

Boriék 8 éve sétálnak hivatásból Budapesten, a városban, amit a legjobban szeretnek. Első könyvük, a Hosszúlépés Budapesten négy, fotelből és valóságban is bejárható sétával vezet keresztül a fővároson, hogy megismertessék azokat a tarkabarka, nagyon vidám vagy nagyon szomorú, cigaretta-, vágott liba, parfüm és pincedoh, de legfőképp összetéveszthetetlenül Budapest-szagú sztorikat és (anti)hősöket, amelyektől Budapest az, ami.

Koniorczyk Borbála és Merker Dávid. Mi a közös bennük? Közös élet, közös kislány, Vilma, közös cég, a népszerű városi sétaszervező hosszúlépés.járunk? Mindkettejüket az urbanisztika, a szociológia érdekelte, ezt tanulták belföldön és külföldön. Együtt alapítottak városi sétaszervező céget 2013-ban. A hosszúlépés.járunk? közel nyolcezer sétájából több százat vezettek már.

A könyv ötlete 2020 telén, egy bezárt városban született, ahol alig lehetett embert látni az utcán, és hétvégente leginkább csak az ételfutárok robogtak végig a körutakon. Ez a kötet négy olyan útvonalat tartalmaz, amelyek jóval hosszabbak, mint egy szervezett tematikus séta. Tovább tartanak, mélyebbre ásnak, és más a ritmusuk is. Érdemes rájuk időt szánni! A könyvben megírt séták ugyanúgy élvezhetők a városban járva, mint a fotelban egy bögre kakaóval – így akinek nincs lehetősége Budapesten járni-kelni, e kötet segítségével az is megteheti képzeletben.

A Hosszúlépést azért hozták létre, hogy megmutassák Budapest ezernyi arcát, illatát, történetét és titkát, hogy közösséget formáljunk a főváros szerelmeseiből, és igazi élménnyel gazdagítsák azokat, akik velükk tartanak egy sétára. Mindig találnak új dolgokat, miközben a régit újra felfedezik.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2021.12.29.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top