Holnap kezdődik az ArtKert Összművészeti Fesztivál

Kortárs művészeti élményre hív az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő szentendrei ArtKert összművészeti fesztivál, ahol koncertek képzőművészeti foglalkozások, művészeti séták, táncos performanszok, zenés tárlatvezetés, filmklub és sok-sok zene várja a kicsiket és nagyokat egyaránt 2021. augusztus 27. és 29. között.

 

A Szentendrei Régi Művésztelep kertjében rendezett háromnapos programon többek között fellép a Balkán Fanatik és a Kollár Klemencz Kamarazenekar, akik Lackfi Jánost is vendégül látják. A fesztivál ideje alatt a művésztelep műtermeibe is bepillantást nyerhetünk, és találkozhatunk a művészekkel, miközben számtalan foglalkozás közül választhatnak azok a művészetek iránt érdeklődők, akik maguk is megtapasztalnák az alkotói világ csodáit.

A festőműhelyen magunk is festőművészekké válhatunk, de lesz agyagozó workshop, tűzzománcozhatunk és ékszereket is készíthetünk a három helyszínen zajló program keretében. Vár mindenkit a Szentendrei Régi Művésztelep mellett a MANK két galériája: a MANK Galéria és az ÚjMűhely Galéria. Kiállítások sora, összesen hat tárlat tart nyitva a program idején a szervező MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. jóvoltából.

Két tárlatvezetés is segít az izgalmas kiállítások megismerésében: Mátrai Erik tárlatán maga a művész kalauzol végig minket, rendhagyó módon pedig a kortársékszer- és képzőművészeti kiállításon Csorba Lóci, a Lóci játszik zenekar frontembere tart zenés tárlatvezetést. Nem maradhat ki a programból a Szentendrét bejáró művészeti séta sem, sőt Szentendrei Régi Művésztelepen a zene ritmusára, a műtermekben mi magunk is művészekké válhatunk, de táncművészek, performanszok is színesítik a fesztivál programját. 

A képzőművészet ez alkalommal is meghatározó, központi eleme a fesztiválnak, amelyről Tardy-Molnár Annát, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezetőjét kérdeztük a Papagenoban. 

Back To Top