HOGYAN LÁTJA EGY APA A GYERMEKNEVELÉST – HERCZEG ZSOLT APABLOGGER A NYITÁNY VENDÉGE

 

A Könyvjelző rovat vendége a hétfői Nyitányban Herczeg Zsolt újságíró, apablogger. A WMN.hu-n vezet nagy sikerű apanaplót a kisfiával és kislányával átélt élményeiről, amelyek már könyvek formájában is olvashatók.

A szülők többsége szorong, mert túl sok tanácsot kap, amelyektől csak még rosszabbnak érzi a teljesítményét. Különösen igaz ez az apákra, akiknek gondjairól még mindig nagyon kevés szó esik. A Büfik és bukások a szerző személyes történetein keresztül, a humor eszközével, őszintén beszél azokról az apákról, akik szeretnének teljes értékű szülők lenni, ugyanakkor férfiak maradni. Kegyetlenül őszinte és csak azért is humoros napló egy kisgyerekes és kicsit gyerekes apától.

Büfik és bukások – 2018

“Megkérdeztem a kisfiamtól, hogy boldog gyerek-e, mire önérzetesen közölte, hogy nem, mert ő egy tigris. Nem hazudott… És én sem fogok nektek ebben a könyvben. Hiszen nem tettem a WMN.hu-n sem, ahol két éve brutális nyíltsággal, töretlen derűvel és ijesztő népszerűséggel írtam arról, hogyan éltem és élem meg az apaságot: hol tragikomikusan, hol tanulságosan. Nevettetni és elgondolkodtatni akarok. Már több tízezer nő üzente, hogy sikerült. Illetve, hogy gebedjek meg, mert nem tudnak szoptatni a röhögéstől vagy a meghatottságtól. Az én apanaplóm nem okoskodó és kioktató. Nincsenek benne frusztráló tanácsok, amitől csak még rosszabb szülőnek érzed magad. Az én szövegeim olyanok, mint a boldog gyerekek: mosdatlanok, fésületlenek, kirobbanóan vidámak, néha talán fárasztóak, de az első betűtől az utolsóig felszabadítóan őszinték. Azt üzenik: nem vagytok tökéletesek, de elég jók vagytok. És nem vagytok egyedül. Lépjetek be velem a tigris ketrecébe!”

Újabb büfik és bukások – 2021

“Három éve kétgyermekes apa lettem, ami az ébren töltött éjszakákat beszámítva hatnak minősül, tehát bőven elég volt arra, hogy egy halvány rózsaszín sejtés mélyvörös bizonyossággá érlelődjön bennem: a gyerekek olyan hatással vannak az életünkre, mint a földrengés. Romba döntik, de miközben mi kimerültségtől vizenyős szemekkel régi önmagunkat keressük a törmelékek között, összekovácsolják a családot, és egyetlen, talán még elérhető célra egyszerűsítik a mindennapokat: éld túl! Hölgyeim és uraim, olvassák el a Büfik és bukások folytatását, de legyenek tudatában, hogy ez már katasztrófaturizmus.”

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.10.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top