HODOVÁN MILÁN ZENESZERZŐ A NYITÁNY VENDÉGE

 

A Hangjelek rovat vendége szerdán 8 óra után Hodován Milán, a Zeneakadémia alkalmazott zeneszerzés mester szakos hallgatója.

Hodován Milánt az a megtiszteltetés érte 2 évvel ezelőtt, hogy a most már többszörösen díjazott dokumentumfilm, az Isteni kéz filmzenéjén dolgozhatott. A film zenei albuma november 19-én jelent meg online streaming platformokon. Az albumról és annak keletkezéséről beszélgettünk.

Csángálót, a világhírű erdélyi brácsást kenyérkereső keze egyik napról a másikra cserbenhagyja. Az idős mester keze visszafordíthatatlanul remegni kezd. Az a zenész, aki kezéből kiejti a vonót, nem lehet többé a híres Szászcsávási banda tagja. Dumnezeu, a bandavezér prímás kizárja őt a zenekarból, amelyben egész életében játszott. Bár elképzelhető, hogy Csángáló Parkinson betegsége gyógyítható, abban az archaikus világban, amelyben ő él, s amely csak Isten segítségét fogadja el, egy agyműtét teljesen elképzelhetetlen. A mester egyetlen reménye, hogy Bálint, a hozzá hasonló tehetségű unokája, továbbviszi a világon is egyedülálló zenei hagyatékot. Amikor már szinte minden veszni látszik, már csak a csoda, az Isteni kéz segíthet…

Műsor: Nyitány

Adás: Szerda 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top