HÉTFŐN INDUL AZ EGRESSYFESZT CSEPELEN

 

Az EgressyFeszt az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium fesztiválja, amelyet idén első alkalommal rendeznek meg. A fesztivál azzal a céllal jött létre, hogy tanárain és legtehetségesebb növendékein keresztül egy színes programsorozattal gazdagítsa környezete, Budapest XXI. kerülete, Csepel életét, továbbá bemutassa a nemzetközileg elismert magyar művészeti képzést és tisztelegjen névadója, Egressy Béni zeneszerző előtt. Kovács Zalán László, a rendezvény és az iskola igazgatója az Intermezzo vendége.

 

Az Egressy Béni Szakgimnázium ötnapos fesztiválján olyan kiváló művésztanárok sokasága lép színpadra, akik az oktatói tevékenységük mellett igen jelentős és elismert művészei a társadalomnak. A fellépő művészek mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak az Egressy legtehetségesebb zenész és színész hallgatói is, akik többsége már szintén elismert fiatal előadó.

A fesztiválon fellép többek között Berkesi Alex basszusgitáros, Demeniv Mihály harmonikaművész, Cserna Ildikó Liszt-díjas énekművész, Elekes Zsuzsa Liszt-díjas orgonaművész, Káel Norbert zongoraművész, Karasszon Eszter csellóművész, Puskás Levente szaxofonművész, a Balázs Elemér Group tagjai, a Cantores Ecclesiea Rézfúvós Együttes és az Egressy Fúvószenekara.

A nyitóhangverseny az Egressy Hangversenytermében lesz hétfőn, de lesznek koncertek és előadások a Csepel Belváros Római Katolikus Templomában, a Görögkatolikus Templomban, a Királyerdői Református Templomban és a Királyerdei Művelődési Házban is.

A műfaji sokszínűség jellemzője a programsorozatnak. Az koncerteken lesz fúvósmuzsika, orgonára épülő egyházzene, jazz zene, népzene és színjáték is. Minden előadásnak egyedi és különleges színezetet biztosít az alapműsort kiegészítő számos kiváló szólista.

A fesztivál szervezői az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium és Budapest Főváros XXI. kerület Csepel Önkormányzata.

Műsor: Intermezzo

Adás: Péntek 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top