HETEROTÓPIA – A GODOT KATALIZÁTOR DÍJ FINALISTÁINAK KIÁLLÍTÁSA

 

Március 24-e és április 10-e között látogatható a 2022-es Godot Katalizátor díj finalistáinak csoportos kiállítása, amely a HETEROTÓPIA – minőségi tér címet kapta. A Reggeli tárlat vendége a GODOT Kortárs Művészeti Intézet főkurátora, művészeti vezetője, Laczkovich Borbála, akit arról kérdezünk, kik vettek részt a pályázatban, milyen anyagokkal, és hogy mely finalista művész kapja az 500.000.- forintos közönség díjat.

Godot Katalizátor díj 2022 – Finalisták kiállítása – HETEROTÓPIA – minőségi tér

Finalisták: Göbölyös Luca, Kerekes Gábor, Kocsi Olga&Szabó Eszter Ágnes, Nagy Barbara, Szabó Klára Petra, Szigethy Anna

A Godot Kortárs Művészeti Intézet azzal a céllal hozta létre kortárs képzőművészeket támogató díját, hogy a 35. életévüket betöltött, hazai kortárs képzőművészek felívelő karrierútját segítse. A művészeti szcénában hiánypótló Godot Katalizátor díj a művészek alkotói folyamatát a kiállítási lehetőség mellett, jelentős összegű (1 millió forint) honoráriummal is támogatja. A díj különlegessége, többek között abban is rejlik, hogy a díjazási folyamatba aktívan bevont közönséget véleményformáló szerepkörrel ruházza fel. A passzív néző cselekvő befogadóvá válik és befolyásolhatja, hogy mely finalista művész kapja az 500.000.- forintos közönség díjat.

A Godot Katalizátor díj finalistáinak kiállítása a Foucault-i értelemben vett HETEROTÓPIA, azaz minőségi tér elnevezést kapta. A finalisták által beadott művészeti projekteket érzékletes pontossággal egybefogó jelző rávilágít arra, hogy a tág és közvetlen környezetünk, életterünk mennyire differenciált és az emberi viszonyulások által meghatározott.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.25.

Back To Top