HEGEDŰS ENDRE ZONGORAMŰVÉSZ A REGGELI EXPRESS VENDÉGE

 

A Reggeli Express vendége hétfőn Hegedűs Endre, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és zenepedagógus.

 

2021. november 23-án a Zeneakadémia Nagytermében Hegedűs Endre zongoraművész Chopin-estjére kerül sor „Tiszta volt, mint egy könnycsepp” címmel, amelyen közreműködik Hegedűs Katalin zongoraművész.

A mesterművek sorából a művész nagy szeretettel választotta ki a legszebb darabokat, hogy megtalálja az utat a hallgatók szívéhez. Hegedűs Endre műsora mindig hosszas válogatás eredménye, s kell egy szép gondolat, amelyre felfűzhetők az est darabjai.

„Mit is jelent nekem Fryderyk Chopint játszani? Miért térek vissza szinte mániás lelkesedéssel a zongora legnagyobb poétájának zenéjéhez? A válasz – bizton mondhatom –, lelkem mélyén keresendő: mert boldoggá tesz minden hangja! Fájdalommal és szláv melankóliával oly mélyen átitatott művei mintegy ellenméregként űzik tova szívemből a borút, a feszültségeket és a fáradtságot! Zenéje vitalizál és felemel, erőt ad és magával ragad – csodavilág az övé, s ezt mindenütt tudják szerte a nagyvilágban. Járjak akár Japánban, vagy éppen a »vadnyugaton«: Utah vagy Oregon állam bármely pontján, a kérés hasonló: játsszak Chopint is, minél többet! Ez az óhaj mindig elkísér engem, s megteszem százszor és ezerszer is, lankadatlan hévvel!” – vallott Chopin zenéjéről Hegedűs Endre, aki a koncerten feleségével lép színpadra.

Műsor: Nyitány

Adás: Hétfő 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top