HÁROMNAPOS ÜVEGFÚVÓ ESEMÉNY A MŰCSARNOKBAN

Látványos, minden korosztályt megszólító egyedi programmal készül az Üveg Nemzetközi Éve programjaiért felelős Bohus-Lugossy Alapítvány a Múzeumok Éjszakájára. Péntektől vasárnapig mobil üveghutát állítanak fel a Műcsarnok melletti promenádon, ahol játékos bemutatókon bárki megtapasztalhatja egy igazi üvegműhely különleges hangulatát és megcsodálhatja, illetve a szerencsések ki is próbálhatják az üveg kreatív megformálását.

A háromnapos rendezvényre Jan Vyskocil cseh üvegművész és üvegfúvó mester a saját maga által készített mobil huta felszerelését hozza el Budapestre.

Pénteken, az Üvegművészek Éjszakáján este 20 órakor kortárs üvegművészek társaságában belobbantják a lángokat az üvegolvasztó kemencében. A különleges hangulatú este során kötetlen program keretében gyűlnek össze a hazai kortárs üvegművészek, hogy megismerkedjenek a workshopot vezető cseh szakemberrel és kipróbálják üvegmegmunkáló eszközeit.

Szombaton és vasárnap, a Bohémok Éjszakáján és a Múzeumok Éjszakája Utónapján a Parádsasvári Üvegmanufaktúra családi programokkal várja az érdeklődőket, ahol az üvegfújás technikáját is kipróbálhatják a tombolán szerencsével járt gyerekek.

Délután szintén a családoké a főszerep, kaleidoszkóp, homokkép, üveggyöngy készítő workshoppal is készülnek a szervezők, majd egészen éjfélig testközelből lehet végignézni az üvegművészek workshopját, a különleges üvegtárgyak létrejöttét.

Többek között részt vesz Görömbei-Kohut Luca, Lendvai Péter Gergely, Kunckel Zoltán és James Carcass Magyarországon élő brit üvegművész is.

Vendégünk:Bohus Eszter főszervező, a Bohus-Lugossy Alapítvány vezetője

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.06.23.

Back To Top