HARAGOS BALATON – ZAJÁCZ D. ZOLTÁN KORTÁRS KRIMIJE

 

Zajácz D. Zoltán huszonöt évet töltött a médiában. Dolgozott Friderikusz Sándor mellett szerkesztőként, több vidéki hírlap főszerkesztője volt, de a híradós műfaj és a kereskedelmi rádiózás sem állt tőle távol. Néhány évvel ezelőtt úgy döntött, megvalósítja régóta dédelgetett álmát, és írni kezd. A Könyvjelző rovatban Zajácz D. Zoltán kommunikációs szakembert, írót, tanárt látjuk vendégül.

Első krimije, a Véres Balaton tavaly jelent meg a General Pressnél, és olyan sikeres lett, hogy felkérést kapott egy trilógia megírására. Január végén jelent a második kötet Haragos Balaton címmel, de már készül a harmadik is.  Kondor Vilmos Budapest Noir-jához hasonlóan, Zajácz is hagyományos detektív karaktereket épített, akik klasszikus nyomozói eszközöket alkalmaznak, már csak azért is, mert a történet a nyolcvanas években játszódik.

A Haragos Balaton – az NDK-s lányok eltűnése

Két keletnémet lány, Inge Meissner és Gerda Schroeder a Balatonra utazik autóstoppal 1980 nyarán. Balatonfüreden megismerkednek egy magyar egyetemistákból álló társasággal, akik meghívják őket a fővárosba.

Így aztán, még mielőtt visszamennének az NDK-ba, autóstoppal Budapestre indulnak újdonsült barátaikhoz, ám sohasem érkeznek meg…

Három évvel korábban egy csepeli gimnazista lány Zuglóba indul a barátnőjéhez, hogy együtt készüljenek fel egy másnapi dolgozatra. A Boráros téri HÉV megállóban látják utoljára, aztán feltehetően beszáll egy autóba, és nyoma vész.

Vajon ugyanaz az ember rabolta el őket? És ha igen, miért? Egyáltalán: mi lett velük? Életben vannak még?

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.07.

Back To Top