HANGVERSENY, ANGOL KIRÁLYNŐK ÉS HÁZI PIZZA A SZERDAI NYITÁNYBAN

 

A szerdai Nyitányban eláruljuk, milyen zenei programmal készül a Budapesti Fesztiválzenekar a Hősök terén rendezett ingyenes hangversenyére. A Hangjelek rovatban Békéssy Lili az angol uralkodók zenéhez fűződő viszonyáról mesél. Ízlés szerint, gasztronómia rovatunkban pedig a házi pizzasütés fortélyait árulja el Noth Gábor, a Bazsalikom Nápolyi Pizzéria tulajdonosa. Tartsanak velünk, a műsorvezető, Szerémi Nóra reggel 7-től várja Önöket!

INGYENES KONCERT A HŐSÖK TERÉN

Ismét ingyenes, szabadtéri hangversenyt szervez a Budapesti Fesztiválzenekar a Hősök terén; június 18-án este egy Bach-szvit után Philip Glass darabjának európai bemutatóját hallhatja a közönség. A budapesti Hősök terére öt év után visszatérő zenekar Bach igazi nyitánynak való 4. (D-dúr) zenekari szvitjét követően a kortárs amerikai zeneszerző, Philip Glass 2006-os, Rámakrisna-passió című darabját adja elő. A filmzenéiről is ismert Philip Glass az indiai jógi, Srí Rámakrisna életét bemutató, nagyszabású oratóriumát Fischer Iván vezényli, magyar és külföldi énekesek mellett közreműködik a Cantemus Vegyeskar. A hangversenyről Erdődy Orsolyát, a Budapesti Fesztiválzenekar menedzser-igazgatóját kérdezi Szerémi Nóra.

ANGOL URALKODÓK ÉS A KLASSZIKUS ZENÉHEZ FŰZŐDŐ VISZONYUK

A Hangjelek rovatban királyi szokásokról lesz szó. Pontosabban az angol királynők zenéhez fűződő kapcsolatáról. Szerémi Nóra a Klasszik Rádió zenei szerkesztőjével Békéssy Lilivel arról is beszélget, hogy I. Erzsébet, Viktória és II. Erzsébet királynő életében milyen szerepet játszott a klasszikus zene. Szó lesz a jelenlegi uralkodóról, II. Erzsébetről is, aki immár 70 éve van trónon, ami által ő lett Nagy-Britannia leghosszabb ideje regnáló uralkodója. A brit Classic FM pedig ebből az alkalomból készített egy listát, hogy II. Erzsébet hogyan járult hozzá a klasszikus zene előmeneteléhez.

IGAZI NÁPOLYI PIZZASÜTÉS OTTHON IS

Ízlés szerint, gasztronómia rovatunkban az otthoni pizzasütésre alkalmas kemencékről beszélgetünk Noth Gáborral, a Bazsalikom Nápolyi Pizzéria tulajdonosával. Egy ilyen berendezéssel mi magunk is remekelhetünk! A mini vagy hordozható PIZZAKEMENCÉK megjelenésével teljesen új kategória keletkezett az otthoni pizzázásban, akár 15 perc alatt 500°C-ra felfűthető pizzakemence egyszerű és kényelmes használatával minden nap süthetünk a családnak, barátainknak egy tökéletes ízű nápolyi pizzát. A nápolyi pizza nem csak egy egyszerű pizza, hanem a maga a pizza! A világ Nápolyon kívül eső része (beleértve Olaszországot is), a második világháború végéig nem is ismerte a pizzát. Tehát ez nem egy olasz étel, hanem egy 300 éves, nápolyi tradíció.

Back To Top