HANGSZÍNHÁZI ELŐADÁS AZ 50-ES ÉVEKRŐL

 

A Reggeli Express vendége Rák Kati színésznő, rendező és Czető Bernát László dramaturg, akivel a Hangszínház – FINITA LA COMMEDIA – Ősbemutatóról beszélgetünk, amely október 28-án lesz a Márai Sándor Művelődési Házban. A Hangszínházi előadás egyben 56-ról szóló megemlékezés is.

 

1950-es évek. Egy bábu elmeséli hasbeszélő gazdája romantikus történetét. Lassan kikopnak a mutatványosok, artisták a népligeti vurstliből. Átköltöznek a Vidámparkba, a Bábszínházba, más munkát keresnek, új életet kell kezdeniük az új világban, mert a hatalom nem tűri szabad életvitelüket. Ki-ki másként éli meg a változást. Van, aki a magánéletbe vonul vissza, más a rendszer ellen lázad, megint más a Fradi focicsapatának imádatába menekül. Eljön 56 októbere, amikor megmutatkozik, hogy az ellenállás formái merre vezetik hőseinket.

A Hangszínház előadásai megtanítanak mentálisan tapintani, érezni a szavak közti lélegzés jelentését. A néző nem hagyományos értelemben vett színpadi játékot kap, mégis nagyon erős katartikus élményt él át.

Visszatér a legfontosabb emberi impulzushoz, az ősi értékhez, a nyelvhez, Így egyetlen érzékszerv által képes hatni a benső egészére, belső képlátást kreál, fejleszt és karbantart. Határok nélküli létezést tesz valóságossá, hiszen időben és térben utazva kilépünk valós világunkból.

Szereplők: Bodor Géza, Nagy Sándor, F. Nagy Eszter, Mesterházy Gyula, Köleséry Sándor, Dóka Andrea, Farkas Alpár. Hangkulissza: Szeles Imre. Rendező: Rák Kati

 

Műsor: Nyitány

Kezdés: hétfő 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top