HÁMORI MÁTÉ A PRESSZÓ VENDÉGE

 

A Presszó vendége Hámori Máté karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője, akihez (és zenekaráéhoz) megannyi különleges program kapcsolódik, például a siketeknek és nagyothallóknak szóló Beethoven-projekt; a Közös hang, amelyben együtt zenélnek mélyszegénységben élő gyerekekkel, de beszélünk a virtuális koncerttermükről és a szimfonikus zenei stand-up koncertről, a Zenegyűlölőről Janklovics Péter humoristával.

Szó lesz arról is, milyen családi szálak kötik Hámori Mátét Csáth Géza íróhoz, édesapjáról, Hámori József neurobiológusról, egykori kulturális miniszterről, aki imádott zongorázni, valamint Vásáry Tamásról, aki azt tanácsolta neki: karmester legyen, mert a zeneszerzés meg a zongorázás túlságosan „emberevő” pálya. Kérdezzük arról is: mivel ő vezényli a Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar Klasszikus Kedvencek – Best of Monarchia című, május 1-jei koncertjét, mi az, amit irigyel a Monarchia idejéből.

A beszélgetés hosszabb verzióját hétvégétől meghallgathatják a Presszó podcast-csatornáin, a Mixcloudon vagy a Spotify-on.

PRESSZÓ – Szemere Katalinnal
Adás: 2022.04.25.

Back To Top