HÁMORI GABRIELLA A MÚZSA PÉNTEKI VENDÉGE

 

Múzsa rovatunk pénteki vendége Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színművésznő, aki legutóbbi filmjében napjaink egyik felkavaró témájával foglalkozik: mi történik, ha valakit megerőszakolnak, hisz-e neki a környezete, és hogyan tovább az életben? A színésznőt színházi szerepeiről is kérdezi Szerémi Nóra.

 

Hámori Gabriella, aki az Örkény István Színház társulati tagja a Múzsában arról is mesél majd, hogy milyen darabokban láthatjuk a film mellett. Játszik a Kertész utcai Shaxpeare-mosó című darabban, amely William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája, Závada Péter átirata és a Társulat improvizációi alapján. Szerepel az Andromakhéban is, valamint legutóbbi premierje a 33 álom.

A darabban harminchárom álomkép készül Keresztes Gábor zenei montázsára. Az előadásban olyan szürreális, abszurd, groteszk és közben személyes álom-szkeccseket hoznak létre a társulattal és a meghívott vendégekkel közösen, amelyek pontosan a zenei jeleket követik.

Színházi és filmes szerepei mellett Hámori Gabriella január végén is fellép Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója című előadásával is.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A FILC / Fischer Iván Lakásszínháza /saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több, mint 50 teltházas előadás élt meg, s bemutatták több fesztiválon és játszóhelyen.

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.21.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

 

Back To Top