HAMAROSAN KEZDŐDIK A BACH MINDENKINEK FESZTIVÁL

 

A Bach Mindenkinek Fesztivált idén nyolcadik alkalommal rendezik meg. A komolyzenei programsorozat az 1685. március 21-én született géniusz, Johann Sebastian Bach születésnapjának hetében indul a Kárpát-medence összesen 60 településén mintegy 150 ingyenes eseménnyel, ezt követően pedig folytatódik az egész esztendő során. Az Intermezzo vendége Kovács Zalán tubaművész, fesztiváligazgató.

A pandémia két évének tanulságai és innováció alapján a BMF ma már egyaránt jelen van az online térben és a koncerttermekben, és immár hibrid fesztiválként szolgálja határokon belüli és túli közönségét.

A Bach Mindenkinek Fesztivált mindig a minőség melletti elkötelezettség és az innováció iránti nyitottság jellemezte, amit a Magyar Fesztiválszövetség a legjobb hivatalos komolyzenei rendezvénysorozatokat jutalmazó Fesztiváldíjával ismert el.

Immáron hagyománynak tekinthetjük, hogy ugyanúgy rendeznek Bach koncerteket a legrangosabb hazai rendezvényhelyszíneken, mint templomokban vagy éppen zeneiskolákban. A számos szabadtéri esemény sorából kiemelkedik a korálléneklés, amelyen volt már kétezer résztvevős alkalom is. A fellépők között pedig ott sorakoznak a Kossuth-, Liszt- vagy éppen Prima Drimissima Díjas művészek, az Állami Operaház Zenekara és szólistái, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjai ugyanúgy, mint számos templomi kórus és művészeti iskolában alakult együttes.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.03.08.

Back To Top