HA RAHMANYINOV FESTETT VOLNA…

 

Festői zenék csendülnek fel, valamint zenei festmények és grafikák kerülnek vetítésre az Egri & Pertis Zongoraduó „Áthallások“ koncertsorozatának következő estjén jövő vasárnap a BMC-ban. Az Intermezzo vendége Pertis Attila zongoraművész.

 

Vannak-e színei a zenének? „Megszólalhat“-e egy festmény? Hallgat-e zenét egy grafikus alkotás közben és ha igen, hogyan hat ez a keletkező műre? E kérdéskörökre fókuszál a társművészetek kapcsolatával foglalkozó „Áthallások” koncertciklus negyedik estje, mely ezúttal a zene és a képzőművészet egymást inspiráló folyamatait illusztrálja. Az est művészvendége Lévay Jenő, a háziasszony Becze Szilvia.

Az Egri Mónika és Pertis Attila zongorista-házaspár által alapított duó koncertsorozata a klasszikus zongoramuzsika és a társművészetek kapcsolatára fókuszál. A különböző művészeti ágak párhuzamainak bemutatásán túlmenően a sorozat közelebbről is megvizsgálja a hasonlóságokat és különbségeket, valamint az egymásra gyakorolt hatásukat. A ciklus szerves része egy-egy – a másik műfajt reprezentáló – vendégművész közreműködése, akik a közönséget érdeklő szakmai titkokról is mesélnek. Ezeken az esteken természetesen egy közös produkció, valamint a közönség bevonása sem maradhat el.

Az „Áthallások“ első évadjának (2019-2020) témái a dzsessz, (“Ha Beethoven dzsesszelt volna…“), a pantomim, (“Ha Debussy pantomimozott volna…”), valamint a mese (“Ha Dvorák mesét mondott volna…”) voltak, a Sárik Péter Trió, Méhes Csaba pantomimművész és Berecz András ének- és mesemondó vendégszereplésével.

Az Áthallások második évadját a pandémia miatt el kellett halasztani, a folytatásra így csak most ősszel kerülhet sor. Az első koncert témája a képzőművészet és a zene kapcsolata, (“Ha Rahmanyinov festett volna…”), meghívott művészvendég pedig Lévay Jenő Munkácsy-díjas képzőművész lesz.

Műsor: Intermezzo

Beszélgetés: Szerda 17:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top