GIGANTIKUS BERENDEZÉSEK LESZNEK LÁTHATÓK AZ ERŐMŰVEK ÉJSZAKÁJÁN

 

Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője az Impresszió rovat vendége. A beszélgetés apropója: Az energia és ami mögötte van – Jövő pénteken ismét Erőművek Éjszakája!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és csatlakozó partnerei október 8-án ismét megrendezik az Erőművek Éjszakáját, az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényét.

Az erőművek és a fűtőművek ezúttal országszerte 36 helyszínen nyílnak meg a látogatók előtt, akiket számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető, gigantikus berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várnak.

Az MEKH célja, hogy az energia- és távhőtermelés kulisszatitkainak bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes okosan bánni erőforrásainkkal.

A változatos helyszíneken a látogatók betekintést nyerhetnek a hagyományos energiatermelés folyamataiba, választhatnak akár atom, biomassza, hulladék, lignit, szolár vagy éppen víz alapú technológiát alkalmazó erőművet is, illetve megnézhetik a városi távfűtőművek működését, amelyek idén is szép számmal csatlakoztak a programhoz.

Budapesten látogatható lesz többek között a Kelenföldi Erőmű, az Észak-budai Kogenerációs Fűtőerőmű, az FKF Fővárosi Hulladékhasznosító Mű, a Zuglói Fűtőerőmű és a FŐTÁV Zrt. Észak-budai Fűtőműve is.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Műsor: Intermezzo

Kezdés: Péntek 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top