FOLYTATÓDNAK A RENDHAGYÓ PILINSZKY-IRODALOMÓRÁK A KERTÉSZ IMRE INTÉZETBEN

 

Szeptember végén kezdődtek a hanganyagokkal, filmrészletekkel színesített interaktív foglalkozások a Kertész Imre Intézet féléves centenáriumi programsorozatának keretében és csaknem 200 középiskolás vett részt az órákon. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Kertész Imre Intézet idén is várja a középiskolás osztályokat. Az Impresszióban az idei tervekről kérdezi Bálint Edina Szabó Tamást, a Kertész Imre Intézet programigazgatóját.

 

Nagy sikerű irodalmi-kulturális rendezvényekkel, tablókiállítással, emlékbélyeggel és új zenei alkotások inspirálásával tisztelgett Pilinszky János születésének 100. évfordulója előtt a Kertész Imre Intézet 2021-ben. A Pilinszky-hagyatékrészt is kezelő Intézet május 27-én, a költő halálnak 40. évfordulóján indította el ünnepi rendezvényeit.

A programsorozat részeként ősszel rendhagyó Pilinszky-irodalomórák kezdődtek. A foglalkozásokon drámapedagógiai módszerekkel dolgozták fel Pilinszky költészetének egyes részeit. Az órák végén az Intézet által őrzött Pilinszky-kéziratokat is megtekinthették a résztvevők.

A visszajelzések alapján a diákok élvezték a szokásostól eltérő, interaktív óratípust, a szituációs gyakorlatokat és az önismeretet is igénylő feladatokat, amelyek segítették őket abban, hogy elmélyüljenek Pilinszky költészetében. A nagy érdeklődésre való tekintettel a rendhagyó irodalomórák jövőre is folytatódnak, az ingyenes foglalkozásokra a rendezveny@kerteszintezet.hu címen várja a középiskolás osztályok jelentkezését a Kertész Imre Intézet.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2022.01.10.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top