FILMZENE KONCERT A SZENT ISTVÁN FILHARMONIKUSOKKAL

 

A Reggeli Express vendége kedden Horváth Gábor, a Szent István Filharmónia karnagya, akivel a Filmzene Koncert a Szent István Filharmonikusokkal című hangversenyről beszélgetünk, amely a Budapest Kongresszusi Központban lesz december 29-én.

A Szent István Filharmonikusok koncertjén a sokat hallott, népszerű filmzenék mellett helyet kapnak újdonságok is, így a hangversenyeiket jól ismerő törzsközönségnek is érdemes lesz velük tartania. Az új hallgatóknak pedig remélik, sikerül meghozniuk a kedvüket a zenekar további koncertjeihez.

A Szent István Filharmonikusok programjában hallhatók John Williams, James Horner, Danny Elfman és további ismert zeneszerzők filmzene slágerei, melyeket a zenékhez külön összeállított kisfilmek vetítésével fűszereznek meg. A koncertet Horváth Gábor vezényli.

A Zuglói Filharmónia 2020. decemberétől szerepel új névvel a hazai koncert-életben: Szent István Filharmonikusok. A 66 éves múltra visszatekintő szimfonikus zenekart Záborszky József alapította, majd fia, Záborszky Kálmán vette át az együttes művészeti vezetését. Értékteremtő és ifjúságnevelő munkájuknak elismeréseként 2000-ben Magyar Örökség-díjat kaptak, 2011 és 2017 között pedig folyamatosan elnyerték a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet.

Műsor: Nyitány
Adás: 2021.12.28.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top