FIGARO ÉS A LAKBERENDEZÉSBEN HASZNOSÍTOTT MŰVÉSZETTÖRTÉNET A NYITÁNYBAN

A május 26-i Nyitány témája a Figaro a köbön, de szóba kerül a Világszépek című film, és az is, hogy a művészettörténeti ismeretek hogyan segíthetik a lakberendezők munkáját. 

FIGARO A KÖBÖN

A tavalyi bemutató után május végén ismét látható a Figaro a köbön. Dömötör András rendező Litkai Gergely dramaturggal és Cser Adám karmesterrel közösen arra vállalkoztak, hogy egyedi és vadonatúj felfogásban, kerettörténetbe ágyazva fogják össze, hol ütköztetve, hol harmonizálva a három zeneileg is igencsak eltérő opera világát. A Reggeli Expressz Szerémi Nóra vendége a rendező, Dömötör András.

 

MŰVÉSZETTÖRTÉNET A LAKBERENDEZÉSBEN

Nevelő Judit művészettörténészként és lakberendezőként ma abban az iskolában tanít, Ahol annak idején ő is elsajátította a szakmát, a Stílusház Kreatív Művészeti Magániskolában. Azt mondja, munkájában, művészettörténészként a különböző stílusok harmonikus érvényesítésére és a helyes arányok megkomponálására fekteti a legnagyobb hangsúlyt, hogy a lakás a legnagyobb örömöt és komfortot nyújtsa a tulajdonosának hosszú-hosszú éveken keresztül.
Az Architektúra rovatban arról kérdezi a műsorvezető, Szerémi Nóra, hogy a művészettörténeti tájékozottság hogyan segíti a lakberendező munkáját. A vendég Nevelő Judit, lakberendező és művészettörténész, az NVL Design megalapítója, a Stílusház Kreatív Művészeti Magániskola művészettörténet tanára.

Back To Top