FELVÉTELT HIRDET A MAGYAR RÁDIÓ GYERMEKKÓRUSA

 

Hangjelek című rovatunkban szerdán a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagyát, Dinyés Somát látjuk vendégül, ugyanis ismét lehet felvételizni a gyermekkórusba. A jelentkezés a nagycsoportos óvodások és általános iskolás gyermekek számára nyitott, a jelentkezési határidő a leendő elsősöknek február 23-a, a felsőbb évfolyamokba jelentkezők számára pedig április 4-e. Dinyés Somával arról is beszélgetünk, hogy miért érdemes énekelni és zenélni, mit ad nekünk a muzsika szeretete, hogyan lehetünk többek általa.

A Magyar Rádió Gyermekkórusa több mint 65 éve a magyar és a külföldi zenei élet megbecsült és elismert énekkara, a rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi zenei fesztiváloknak és más zenei eseményeknek. Az együttes számos rádió- és televíziófelvételt készített itthon és külföldön. Európa országai mellett turnézott az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, jártak Dél-Koreában és Tajvanon is.

A gyermekkórusnak 2000 óta a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola ad helyet. A kórus tagjai számára az MTVA biztosítja a kórusképzés, az egyenruha, a hangszeres oktatás és az egyéb, fellépésekkel kapcsolatos költségeket.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.02.09.

Back To Top