FELVÉTELT HIRDET A MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ GYERMEKKARA

 

A Magyar Állami Operaház Gyermekkara 50 éve működik jelenlegi formájában, ez az ország elsőrangú zenei csapata, ahová óriási kitüntetés bekerülni.  Várják azoknak a magyarul folyékonyan beszélő, leendő 2–8. osztályos gyerekeknek a jelentkezését, akik szeretnének a Magyar Állami Operaház Gyermekkarában énekelni: jó hallással, tiszta énekhanggal rendelkeznek. A Hangjelek rovatban Hajzer Nikolett gyermekkarvezető karnaggyal a jelentkezés feltételeiről beszélget Szerémi Nóra.

Évente több százan jelentkeznek, hogy ott lehessenek a legjobbak között, most ismét felvételt hirdetnek, a jelentkezési határidő: 2022. március 20.

A Magyar Állami Operaház Gyermekkarának története fél évszázada kezdődött, amikor az intézmény felkérte Botka Valériát és Csányi Lászlót – a Magyar Rádió Gyermekkórusát is alapító házaspárt – az együttes vezetésére. A Szív utcai általános iskola harmadik évfolyamában indult az első zenetagozatos osztály. Azóta több generáció szerezte itt gyermekkorának meghatározó élményeit, nem egy kiváló muzsikus mondhatja el magáról, hogy ennek a kórusnak a tagja volt, többek között Balázs János, Balássy Betty, Drucker Péter, Für Anikó és Tunyogi Bernadett. Jelenleg mintegy 160 tagot számlálnak, és mind opera-előadásokban, mind hangversenyeken, lemezfelvételeken közreműködnek.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.09.

Back To Top