FELVÉGI ANDREA FOTÓMŰVÉSZ A CAPRICCIO VENDÉGE

 

A vasárnapi Capriccio vendége Felvégi Andrea fotóművész, akinek nemrég klasszikus koncertfotóiból kiállítást rendezett a Zeneakadémia. Andrea nevét főként koncertfotóiról és művészportréiról ismeri a nagyközönség, szó lesz a a kezdetekről, arról, hogyan lett belőle fotós, arról, mennyit változott a koncertfotózás az elmúlt évtizedek alatt. És természetesen nem maradhat ki egy emlékezetes fotózás története sem.

 

A fotográfus negyven éve örökít meg felejthetetlen pillanatokat a legnevesebb magyar és külföldi muzsikusokról. A Muzsika riportere és képszerkesztője volt 1986-tól a folyóirat tavalyi megszűnéséig. De a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Budapesti Őszi Fesztivál (ma Café Budapest) eseményeit is 25 éve örökíti meg.

Felvégi Andrea a Práterben végzett, aztán 1980-ban a MÚOSZ Iskola fotóriporteri szakán szerzett bizonyítványt. Dolgozott laboránsként az MTI-ben, majd 1978-tól a Lapkiadó Vállalatnál, ahol később fotóriporter-gyakornok lehetett az Új Tükör című hetilapnál. Majd jött a Muzsika. Közben készített szociófotókat, lírai sorozatot a vak és gyengén látó gyerekekről, divatfotókat Rio de Janeiróban, idegenforgalmi sorozatokat a katari emírségben, közreműködött Almási Tamás ózdi filmjének elkészítésében. A 34. Magyar Filmszemlén a Dokumentum Film kategóriában el is nyerte a fődíjat a Miénk itt a gyár című film operatőreként 1993-ban.

 

Műsor: Capriccio

Kezdés: vasárnap 16:00

Műsorvezető: Novotny Anna és Zsoldos Dávid

Fotó: Kostyál Orsolya

Back To Top