FÉKTELEN PÁRIZSI HANGULAT AZ ESTI BROADWAYBAN – KOCSIS DÉNES ÉNEKES-SZÍNÉSZ A MŰSOR VENDÉGE

 

Esti Broadway ma este a Klasszikon. A Klasszik Rádió 92.1 operett, és musical műsorában H.Varga Mariann vendége Kocsis Dénes énekes-színész, fókuszban a Tajtékos dalok című Boris Vian revü, amelyet novembertől ismét láthatunk a Budapesti Operettszínházban.

Francia életérzés, elsöprő virtus, ’50-es évek Párizsa. Ide repít minket Boris Vian, élet és halál határmezsgyéjén egyensúlyozó, fékezhetetlen polihisztor zseni, a 20. század európai irodalmának egyik legeredetibb figurája a Tajtékos dalok sanzonjaiban.

A négy színészre és kis-zenekarra komponált előadás Vian mozgalmas éveit, sorsának főbb fordulatait, nehezen érkező sikerét és a minden nehézségen felülkerekedő életörömet idézi meg regényeinek szereplői és a kortársak emlékei alapján. A Tajtékos dalok egy szertelenül csapongó színpadi mese, magyarul első ízben felcsendülő dalokkal.

Különleges színpadtechnikával, LED-világítással és tükrökkel hozza játékba a rendező a zseni életének főbb helyszíneit, a fiatalkori szerelmek őrületét, a Szabványügyi Hivatalt, a németek által megszállt Párizst, a földalatti mulatók világát, a romokból újáépülő életet, Sartre-ot és körét. Aztán a jazz, Duke Ellington és Miles Davis, a Saint-Germain pezsgő éjjeli világába nyerünk betekintést. Féktelen képzelet, életszomj és önfeledtség, egy vésztjóslóan zörgő szívvel a fiatal mellkasban.

 

Műsor: Esti Broadway

Adás: kedd 19:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top