FAT PIG KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ, ROST ANDREA MESTERKURZUSA ÉS A NÁPOLYI PIZZA TITKAI A SZERDAI NYITÁNYBAN 

A szerdai Nyitányban beszélgetést hallhatnak Tóth Szilvia Lilla színésznővel a Fat Pig előadásról, amelyet ebben az évadban még háromszor láthatnak a Karinthy Színházban. A Hangjelek rovatban Rost Andrea operaénekesnő beszél az első mesterkurzusáról, amelyre június 25-ig várják a jelentkezőket. Az Ízlés szerint rovatunkban pedig egy igazi nyári kedvencről lesz szó, Noth Gábor, a Bazsalikom Nápolyi Pizzéria tulajdonosa osztja meg a nápolyi pizza titkait.

FAT PIG – A TRENDI NŐ MOBILLAL, BLUETOOTH-SZAL A KARINTHYBAN

Neil LaBute Fat Pig – Kövér Disznó című darabja ebben az évadban még három alkalommal lesz látható a Karinthy Színházban. 2022. június 10-én, majd 12-én, amely után közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket, aztán június 16-án a Karinthy Színház és a Budapest Playhouse együttműködésében. A főszereplő Balázs Andrea és Gömöri András Máté mellett Réti Barnabást és Tóth Szilvia Lillát is láthatja a közönség. A darab mai sikerorientált, külsőségekre építő társadalmunk és kapcsolataink szatírája. A Reggeli Expresszben a vígjátékról és a fogadtatásáról Tóth Szilvia Lilla színésznővel beszélget Szerémi Nóra.

ROST ANDREA ELSŐ MESTERKURZUSÁRA VÁRJÁK A JELENTKEZŐKET

Első Mesterkurzusát tartja a Rost Andrea Művészeti Alapítvány szeptember 26. és október 2. között a Magyar Állami Operaházban, amelynek meghosszabbították a jelentkezési határidejét, még június 25-ig várják a jelentkezőket. A kurzusra elsősorban opera tanszakos növendékek és egyetemi szintű énekdiplomával rendelkező fiatal énekművészek jelentkezését várják, valamint azokét is, akik nem rendelkeznek konzervatóriumi vagy felsőfokú szakmai végzettséggel, operaházi tapasztalattal. A felvételiről és a mesterkurzusról Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művésszel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával beszélget Szerémi Nóra.

A NÁPOLYI PIZZA TITKA

Egyre többen esnek szerelembe a hosszú kelesztésű, visszafogottan feltétezett, hajszálvékony közepű, de megemelkedett szélű és készre sülten is omlósan puha tésztájú nápolyi pizzával. A nápolyi pizza nem egy “pizzatípus”, hanem ez maga a pizza. Amit világszerte pizzaként ismernek, az nem más, mint ennek a lebutított, egyszerűsített másolata, “továbbgondolása”. A világ Nápolyon kívül eső része (beleértve Olaszországot is), a második világháború végéig nem is ismerte a pizzát. Tehát ez nem egy olasz étel, hanem egy 300 éves, nápolyi tradíció. Ízlés szerint, gasztronómia rovatunkban Noth Gábor, a Bazsalikom Nápolyi Pizzéria tulajdonosa elárulja, mi az igazi nápolyi pizza titka, mitől olyan népszerű.

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top