FARAGÓ ANDRÁS SZÍNMŰVÉSZ AZ ESTI BROADWAY VENDÉGE

 

Az Esti Broadway vendége Faragó András színművèsz. Fókuszban a Hegedűs a háztetőn cìmű 1964-ben bemutatott Broadway musical, amelyet a Budapesti Operettszínház most felújított és Bozsik Yvette rendezésében láthatjuk novembertől újra.

 

Faragó András már főiskolásként szerepelt a darabban Bessenyei Ferenc mellett, az elmúlt évtizedekben pedig a világ számos pontján, számos színházban és társulattal játszott a Hegedűsben, Tevjeként. A Hegedűs a háztetőn című musical zeneszerzője Jerry Bock, szövegírója Sheldon Harnick ésJoseph Stein. A történet 1905-ben játszódik az Orosz Birodalomban, alapját a Tevje lányai, valamint Sólem Aléchem más meséi képezik.

A darabot Magyarországon először 1973. február 9-én mutatta be a Fővárosi Operettszínház, a főszerepet Bessenyei Ferenc játszotta, akinek élete egyik leghíresebb, legemlékezetesebb alakítása volt ez. A bemutató nagy sikert aratott, viszont 75 előadás után, 1974 nyarának elején a darabot betiltották. A betiltás okait nem lehet pontosan tudni. A musical ezt követően tizenegy évig egy színház sem játszotta Magyarországon, míg 1985-ben felújították az előadást és újra bemutatásra került az Operettszínházban ugyanazzal a szereposztással és ismét hatalmas siker lett. Idén novembertől pedig újra láthatjuk a Hegedűs a háztetőn című musicalt az Operettszínházban, ezúttal Bozsik Yvette rendezésében.

Műsor: Esti Broadway

Adás: Kedd 19:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top