FADING EUROPE – SPANYOL KORTÁRS FOTOGRÁFIA BUDAPESTEN

 

A Cervantes Intézet áprilisban is a spanyol kultúra kiemelt alkotóit és műveit hozza el Budapestre: most a spanyol kortárs fotográfia kiemelt alakja, Antonio Benítez Barrios munkáiból nyílt Fading Europe címmel kiállítás.

 

A fotográfus munkái épített környezetünk egyedi megközelítésével reflektálnak a múltra és azon keresztül a jelenre. Antonio Benítez Barrios fotós-újságíró alig 15 évesen kezdte pályafutását szociofotósként. Riporterként egy osztrák és egy amerikai hírügynökségnek is dolgozik. A Fading Europe című kiállítása egy olyan projekt eredménye, amelybe hat éve kezdett bele: beutazta a régi Európát, megörökítve annak elhagyatottságát.

„Célom ezzel a fotó-esszével, hogy bemutassam, tükrözzem Európa azon földrajzi tájait, ahová elindultam, keresve azokat a helyeket, ahol épp meghal, felhalmozódik, egymásra rakódik a múlt. Felfedeztem, hogy a múlt nem hajlandó eltűnni, valósággal megáll ezekben az üres terekben, jól érzi itt magát… sőt, át is alakítja azokat” – emelte ki a fotográfus.

A Fading Europe című kiállítása, mely a Budapest Fotófesztivál részeként valósul meg, április 12. és május 31. között ingyenesen látogatható. Mihályfy Júliát, a Cervantes Intézet munkatársát kérdeztük a tárlatról és a kísérőrendezvényekről.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariann-nal
Adás: 2022.04.16.

Back To Top