ERTL PÉTER A REGGELI EXPRESS VENDÉGE

 

A Reggeli Express vendége Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója.

A magyar táncszakma nagy mérföldköve volt, amikor 2001. december 1-jén először nyitotta meg kapuit a nézők előtt a Nemzeti Táncszínház. Az azóta eltelt két évtizedben több mint 7000 előadáson közel másfél millió nézőt láttak vendégül, akik nagy társulatok kiforrott előadásaitól a kísérletező, feltörekvő táncművészek első színpadi produkcióiig széles palettáról válogathatnak.

Kerek évfordulóhoz érkezett a hazai táncművészet otthona. A húszéves fennállás apropóján nem csupán kiemelt előadások várják a közönséget, hanem jubileumi könyv, televíziós filmpremier, szakmai díj és sok más meglepetés készül a születésnapra, ami mindent összevetve inkább egy korlenyomat, művészeti sorozat, melynek témája a magyar táncművészet – egy modern intézmény szemével.
A magyar táncművészet két évtizedét egy egész évadon át ünnepli a Táncszínház, a jubileumi események alkalmával szinte mindenki szerephez jut, aki 2001. december elseje óta részese a Nemzeti Táncszínház életének.

A tánc nyelvén beszélünk című dokumentumfilm a Nemzeti Táncszínházban is rendszeresen látható lesz az évfordulós évad idején: a filmvetítés mellett kulisszajáráson is részt vehet majd a közönség a Millenárison lévő gyönyörű épületben, egy-egy neves táncművész kíséretében.

A Nemzeti Táncszínház természetesen nem marad ünnepi előadás nélkül, hovatovább nem is egy, hanem havi egy NTSZ 20 program kerül műsorra. Ezeken az estéken több társulat lép majd egymás után színpadra, és olyan előadásokat láthat majd a közönség, amelyek kapcsolódnak az intézményhez, hozzájárultak annak sikeréhez.

Műsor: Nyitány
Kezdés: Szerda 7:00
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top