ELKÉSZÜLT A MAGYAR ZENE HÁZA ÉPÜLETE

 

Január végén kiállítással, zenei programokkal nyitja meg kapuit a Magyar Zene Háza, amelynek épülete elkészült. Az Intermezzo vendége Batta András, a Magyar Zene Háza vezetője.

A formabontó külső egy komplex zenei beavató intézményt rejt, amely sokszínű programkínálatával jövő év elején a zene számtalan élményét tárja majd a látogatók elé. A Zene Háza a korábban itt álló egykori Hungexpo irodaházak helyén épült fel.

Javában zajlik az állandó kiállítás kivitelezése, amely a jövő január végi nyitást követően az európai, s benne kiemelten a magyar zenetörténet fordulópontjain vezeti végig a látogatókat interaktív módon, téralapú fejhallgatók segítségével.

Az első félév programnaptára már összeállt, az első koncertek január utolsó hétvégéjétől várják majd a nagyközönséget. Kialakult tematikája és módszertana a rendhagyó zenepedagógiai foglalkozásoknak is, amelyek nap mint nap kiemelt szerepet kapnak majd a Házban: hétköznaponként az iskolásokra, hétvégeken pedig a családokra fókuszálva, számos szórakoztatva tanító zenei élménnyel.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2021.12.17.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top