ELINDULT AZ ETHNO HUNGARY ZENEI TÁBOR

 

Az Ethno Hungary Zenei Tábora március 26. és április 4. között várja a legkülönbözőbb zenei hagyományokban jártas fiatalokat a Balaton partján. A Jeunesses Musicales International ernyőszervezet égisze alatt futó, mára 5 kontinens 40 országában jelen lévő Ethno program olyan fiatal hangszeres zenészeknek és énekeseknek szól, akik népzenével, tradicionális vagy világzenével foglalkoznak, és nyitottak más kultúrák népzenéjének megismerésére.

 

Az első nemzetközi Ethno Hungary zenei táborban 18 és 30 év közötti, amatőr és képzett hangszeres zenészek és énekesek vehetnek részt, akik saját maguk tanítják meg egymásnak népük, illetve kultúrájuk egy-egy dalát, kotta nélkül, hallás után. A folyamatban tapasztalt zenei mentorok segítik őket, a tábor végére pedig összeáll egy koncertprogram, amelyet az Ethno zenekar a helyi közönségnek is bemutat.

A 9 napos magyarországi tábor hangszeres, illetve énekes workshopokból, próbákból, szabadidős és interkulturális programokból áll, és két koncerttel zárul. A tábor Magyarország délnyugati részén, a Balaton partján zajlik, a Babel Camp művészeti bázison. Az első koncert a Bábel Campben lesz helyi közönség előtt, majd Budapesten, az A38 Hajón szerepel az Ethno Hungary zenekar a Góbé zenekar előtt. Balogh Orsolyával, az Ethno Hungary Zenei Tábor főszervezőjével beszélgettünk az esemény kapcsán.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.03.26.

Back To Top