ELINDULT A CSOKICOOLTÚRA PROGRAM

 

Ízlés szerint, gasztronómia rovatunkban az egyik legnépszerűbb finomságról, a csokoládéról lesz szó – Zala Judit csokoládémesterrel, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra alapítójával beszélgetünk. Új program népszerűsíti a csokiCOOLtúrát Magyarországon – kinyílt a szigetszentmiklósi csokimennyország ajtaja.

Felső tagozatos iskolások részére indult, de felnőtt csoportok is sűrűn látogatnak el a szigetszentmiklósi csokiCOOLtúrára. A kicsik és nagyok a háromórás program keretében megtudhatják, honnan származik a csokoládé, számos fajtát végigkóstolhatnak, végül pedig saját gyártású finomsággal térhetnek haza.

“Kevesen tudják, hogy a magyarok világszinten is kiemelkedőek a minőségi csokoládé készítésében. A kis manufaktúráknak általában nincs keretük egy nagy marketingkampány kivitelezésére, így inkább szájhagyomány útján terjed a hírük. Nagy szükség van tehát az edukációra a minőségi élelmiszerek terén” – mondja Zala Judit csokoládémester.

A program január és június 15-e közt zajlik, ezzel is alkalmazkodva az iskolások tanrendjéhez. Egyre több azonban a munkahelyi közösség is, akik ide szervezik a csapatépítőjüket. A csokiCOOLtúrára legalább 20 főt várnak, időpontot egyeztetni pedig előzetes bejelentkezés útján lehetséges.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.02.09.

Back To Top