ÉLEN A KUTATÁSBAN AZ ENERGIATUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT

 

A csütörtöki Futura rovat vendége Dr. Pécz Béla, az Energiatudományi Kutatóközpont főigazgató-helyettese, akivel arról beszélgetünk, hogy a kutatóközpont 2 kutatási infrastruktúrája is megkapta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NFKI) „Kiváló Kutatási Infrastruktúra” minősítését 2021-ben.

A legkiválóbb hazai kutatási infrastruktúrák kiválasztása a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Bizottság bevonásával történt. A nyertesek hivatalos tanúsítványt kaptak, mely alapján jogosultak a „Kiváló Kutatási Infrastruktúra” cím használatára fizikai és digitális kommunikációs felületeiken. Emellett bekerülnek az NKFI Hivatal honlapján elérhető, többféle paraméter alapján kereshető adatbázisba.

Az infrastruktúrákat üzemeltető intézmények széles körű nemzetközi láthatóságát, kapcsolatépítésüket segíti továbbá, hogy megjelennek a legfontosabb hazai kutatási infrastruktúrákat bemutató reprezentatív kiadványban is, amelynek célja, hogy még több lehetőséget biztosítson a nemzetközi kutatási együttműködések kialakításához.

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.20.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top