ÉL A ZENE MÁJUS 12-ÉN A KLASSZIK RÁDIÓBAN IS

Közel ezer üzletben, hipermarketben és szállodában szól kizárólag magyar zene május 12-én. Az Él a zene! kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze a magyar szerzőket, előadókat és dalokat, egyben reflektál a pandémia okozta nehéz zeneipari helyzetre is. A kezdeményezéshez a Klasszik Rádió is csatlakozott, így május 12-én egész nap a magyar zene kerül fókuszba. 

Az Él a zene! ötlete még tavaly született egy hétköznapi élethelyzetben. “Karácsonyi nagybevásárlást tartottam egy pesti hipermarketben, ahol az ott tartózkodásom alatt végig napjaink amerikai popzenéje szólt. Arra gondoltam, hogy a magyar könnyűzene megérdemelne annyi figyelmet, hogy ezeken a csatornákon, azaz a boltokban is szólhasson. Ezt követően kerestem meg háttérzene-szolgáltatókat, és kértem őket, hogy egy napig kizárólag magyar zenét játszanak” – emlékezett vissza Nagy Szabolcs ötletgazda, az Él a zene! főszervezője.

Május 12-én egész nap kizárólag a magyar zenére koncentrálunk. Olyan klasszikus zeneszerzőkkel beszélgetünk, akik más műfajokban – például a könnyűzenében is alkotnak, és arról is kérdezzük őket, hogy ez a munka milyen hatással van rájuk, mennyire szeretik ezt a zenei utazást. Arra is választ keresünk, hogy klasszikus zenészként milyen érzés, élmény egy popformáció tagjaként színpadra lépni.

A reggeli Nyitányban Szerémi Nóra műsorvezető Nagy Szabolccsal, az Él a zene! ötletgazdájával beszélget a kezdeményezésről. A műsor vendégei lesznek Alpár Balázs, zeneszerző, zenei producer, előadó, Szentpáli Roland zeneszerző, valamint Bella Máté zeneszerző, egyetemi oktató és Farkas Izsák hegedűművész. 

 

 

Back To Top