EGYHÁZZENEI FESZTIVÁL, A VEGÁN HEGYLAKÓ ÉS MOLNÁR ANNA ÉNEKMŰVÉSZ A NYITÁNYBAN

 

A keddi Nyitányban beszélgetést hallhatnak a Gödöllői Szimfonikus Zenekar egyházzenei fesztiváljáról; a Klasszik Portré vendége Molnár Anna énekművész. Premium es Terra rovatunkban pedig Karalyos Gábor színművészt kérdezi Szerémi Nóra arról, hogyan valósította meg a teljes életmódváltást, miért lett Vegán Hegylakó. Tartsanak velünk minden hétköznap reggel 7-től!

 

EGYHÁZZENEI FESZTIVÁL A GÖDÖLLŐI SZIMFONIKUS ZENEKARRAL

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar április 1. és 24. között rendezi meg a Harmonia Divina egyházzenei fesztiválját. A 14 fellépésből álló koncertsorozat első koncertjeit az együttes Gödöllőn és környékén mutatta be. Ezt követően a liturgikus műsorokat a régió további városai látják vendégül: Hatvan, Gyöngyös, Salgótarján, Balassagyarmat, Jászberény, Ócsa és Dunaharaszti szerepel a helyszínek között. A Reggeli Expressz vendége a koncertek egyik közreműködője, Tóth László trombitaművész, akit Szerémi Nóra kérdez az előadásokról.

MOLNÁR ANNA ÉNEKMŰVÉSZ A KLASSZIK PORTRÉ VENDÉGE

A Klasszik Portré vendége Molnár Anna énekművész, akiről egy művésztársa úgy fogalmazott, hogy egy sokoldalú, izgalmas hangszínű, kísérletező, határfeszegető alkotásokban is részt vállaló művész. Karrierjében kiemelt szerepe van a kortárs, a barokk zenének, a dal műfajának és az operának. Molnár Anna nagy rajongója a kortárs zenének, ahogy egyszer említette: : “a kortárs zenét valóban nagyon jól akarom csinálni!” Diplomakoncertjét a Zeneakadémia nagytermében tartotta – elmondása szerint ebbe az élménybe azóta is beleborzong.

Molnár Annával legközelebb május 6-án a Zeneakadémián, Persányi Zsófi zeneszerzés bachelor diplomakoncertjén találkozhat a közönség.

A VEGÁN HEGYLAKÓ – BESZÉLGETÉS KARALYOS GÁBOR SZÍNMŰVÉSSZEL

A Premium es Terra vendége egy különleges utat választó, közkedvelt színművész, Karalyos Gábor, akit sokan már Vegán Hegylakóként ismernek. Gábor néhány évvel ezelőtt szakított a nagyvárosi életformával, jó néhány lépéssel hátrébb lépett és életmódot váltott. Új otthona egy valamikor elhagyatott gyümölcsösben található, a házban, amiben most él, mindent saját kezűleg újított fel.

Zöldséget és gyümölcsöt termel, mindezt úgy, hogy 2020 óta már Aranykalászos Gazda. Vegán étkezésre tért át, és ez határozza meg az életmódját is. Nemrégiben egy szakácskönyvben is közreműködött, amely kapcsán akkor azt mondta, nem az volt a lényeg, hogy az ő titkos, családi receptjeit kaphassa meg az olvasó, hanem az, hogy elkészüljön egy olyan szakácskönyv, amiben a recepteket a fenntarthatóság határozza meg.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.04.19.

Back To Top