EGYETLEN SORBA BELEVARÁZSOLNI A VILÁGOT

 

A Könyvjelző rovat vendége Tihanyi Tóth Kinga színész, író, költő, akivel a Most megjelent verseskötetéről beszélgetünk, amely a Vedd a szavam tenyeredbe címet kapta.

Tihanyi -Tóth Kinga 2018 óta ír verseket, most egy csokorba kötötte és átadja másoknak is, hátha örülnek neki. Korábbi írói munkái a színházhoz kötődnek, számos mese színdarabja vált közkedveltté gyermekek és felnőttek körében egyaránt. Művészcsaládból származik, nem véletlenül lett színésznő. Életútját mai napig az irodalom, a színház és a zene szeretete kíséri.

Ő magáról így ír: „Elég régen születtem, még a múlt században. Pesterzsébeten laktunk. Volt egy-egy hosszabb időszak, amikor Győrben, majd Amszterdamban is éltem, nagyon sokat utazgattam fellépésekre az ország minden területén, és a széles nagyvilágban is igen sok helyen jártam. Felmarkoltam mindenütt az élményeket, de a szívem mindig visszahúzott Pestre.”

Versei könnyen olvashatók és könnyen értelmezhetőek minden korosztály számára. Talán nem véletlen, hogy „Úgy szeretném” című verse számos iskolában volt a téma a Boldogság Világnapján. A költő arra is büszke, hogy már megjelenésük előtt nagyon sok helyen versenyre vittek belőlük, és helyi ünnepeken adták elő profi színészek, iskolás gyermekek és műkedvelő felnőttek egyaránt.

„Adni akartam,
„jó lenni,” helytállni,
nem mindig sikerül,
a sorba be kell állni…” (Úgy szeretném, Tihanyi-Tóth Kinga)

Műsor: Nyitány
Kezdés: Hétfő 7:00
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top