EGY HÉT A CIRKUSZMŰVÉSZET JEGYÉBEN – MA INDUL A CIRKUSZFESZTIVÁL

 

Az Intermezzo vendége Fekete Péter, a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál szervező bizottsága elnöke, akivel Bálint Edina a ma kezdődő Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválról beszélget.

A világ Magyarországra figyel a XIV. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál programjai kapcsán, Budapest ugyanis a cirkuszművészet elsőszámú központjának számít. A cirkuszfesztiválok történetében a világon először itt rendeznek nemzetközi szakmai tudományos konferenciát. Az eseményen a legnagyobb cirkuszművészeti szaktekintélyek előtt kerül bemutatásra a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ projektje, melynek keretében világszínvonalú művészeti, oktatási és kulturális központ jön létre Budapesten.

A Cirkuszépületek Európában című konferencia és kiállítás a cirkuszfesztivál történetében először kerül megrendezésre Budapesten. Ennek keretében neves külföldi és magyar előadók tartanak építészettörténeti tanácskozást a Szépművészeti Múzeum Barokk Csarnokában, amely a fesztivál végéig ingyenesen megtekinthető, a cirkuszépületek történelméről szóló kiállítás megnyitójával veszi kezdetét.

A budapesti rendezvény lesz idén az elsőszámú találkozója a világ legnevesebb cirkuszművész szakembereinek, ugyanis a járványhelyzet miatt immár második alkalommal marad el a Monte-Carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál.

A Budapesti Cirkuszfesztivált négy kontinens mintegy száz artistaművésze részvételével rendezik meg.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2022.01.11.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top