DÍJAK EGÉSZ SORA ÉS ADVENTI VÁSÁR A PAPAGENO KLASSZIKBAN

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának november 26-i adásában interjú készült Hemrik Lászlóval, Horváth Lászlóval, Philipp Györggyel és Szöllősi Ritával.

ARTtransfer díjpályázat

Idén negyedik alkalommal írta ki a Ludwig Múzeum az ARTtransfer díjpályázatot, amelyre olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok jelentkezését várta, akik saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs képzőművészet közvetítéséért és népszerűsítéséért. Az eseményről Hemrik László múzeumpedagógussal, a Ludwig Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának vezetőjével beszélgetünk.

Budapestért díj
Budapestért díjat vett át Horváth László, a Fonó ügyvezető igazgatója a magyar népzene gyűjtésében, kiadásában és népszerűsítésében végzett tevékenységéért.

Lábán Rudolf-díj
A Halász-Péter díj és a Lábán Rudolf-díj kuratóriumai november 18-án a Trafóban adták át az általuk legjobbnak ítélt hazai kortárs előadásaiért járó független szakmai díjakat. Philipp György zenei-zeneszerzői munkájáért megosztott különdíjban részesült. Gergye Krisztián táncos, koreográfus, rendező laudációjában azt mondta róla: „Philipp György számomra egy megkerülhetetlen, vagy mondjuk inkább így, egy nélkülözhetetlen jelenség; egy testben, tettben, hangban, alkatban, lélekben, tehetségben megmutatkozó egyszemélyes előadó-művészeti műfaj – maga a zene, ami nélkül a táncos semmire sem megy.”

Adventi iparművészeti vásár
Adventi iparművészeti vásárt rendeznek november 27-től vasárnaponként a Várkert Bazárban, ahol népszerű designerek és díjnyertes tervezők művészi munkái, a hazai iparművészet remekei várják a közönséget. Az eseményről Szöllősi Rita Nívódíjas iparművész-textiltervezővel, a vásár alapítójával és kurátorával beszélgetünk.

Adás: 2022.11.26. 10.00 óra

Műsorvezető: Szerémi Nóra

 

Back To Top