CSÍKSZERDA IMPROVIZÁCIÓS KONCERT A LEGKISEBBEKTŐL A LEGNAGYOBBAKIG MINDENKINEK

 

Szerdán a Reggeli Express vendége Tóth Árpád, a Csíkszerda Improvizációs kórus karnagya. Történet a három leányokról 2.0 címmel egy különleges koncertre várja az érdeklődőket a Csíkszerda Improvizációs kórus, most hétvégén 4 alkalommal.

 

Történet a három leányokról 2.0 címmel

Népdalok, Csáth Géza novellájára fűzve

November 13. 18.00 és 20.00 (ifjúsági), november 14. 16.00 (gyerekbarát) és 18.00, a Közgazdasági Politechnikum Tornacsarnokának nagytermében.

A szombati második koncertet helyenként megszakítva, magyarázatokkal tarkítva hallhatják az érdeklődők, vasárnap pedig az első koncertre várjuk szeretettel a kisgyerekeket is. A koncerteken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Éppen 750 ínséges, koncert nélküli nap után most újra Csíkszerda koncert lesz. Ehhez az alkalomhoz nem is választhattak volna megfelelőbb műsort, mint az utóbbi évek több mint száz projektjének egyik legemlékezetesebbjét, a Három leányokat.

Dalai oly kedvesek a kórustagok számára, hogy együttléteik alkalmával szinte mindig elénekelnek belőlük néhányat, így már azok a kórustagok is kívülről fújják őket, akik nem koncert programként tanulták. Szinte saját népdalaikká váltak.

Minden olyan lesz újra, mint egy hagyományos Csíkszerda-koncerten, azaz összességében igen-igen rendhagyó: vegytiszta magyar népzene a legjavából – de csíkszerdásan feldolgozva, több szólamban, a dallamok és a történet erejét mozgással is hangsúlyozva.

Műsor: Nyitány

Adás: szerda

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top