CEZANNE KIÁLLÍTÁS, KORTÁRS TÁNCTALÁLKOZÓ, IRODALMI EMLÉKNAP ÉS FILMZENE A PAPAGENOBAN

 

Papageno Klasszik szombaton délelőtt 10 és 12 óra között, a Klasszikon. Várja hallgatóit a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, és a műsorvezető H.Varga Mariann. 

 

Mészáros Máté Fény által című színházi előadásának filmes adaptációja 2021 májusában online debütált, a színházi változatot pedig november 4-én mutatják be a Trafóban.

Idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Kalászi Kortárs Tánctalálkozót Budakalászon november 4. és 6. között, erről kérdezzük a szervezőt, Juhász Zsoltot.

Paul Cezanne és a konstruktív avantgárd kapcsolatát vizsgálja a Szépművészeti Múzeum Cezanne-tól Malevicsig – Árkádiától az absztrakcióig címmel nyílt új kiállítása a dél-francia mester és többek között Picasso, Braque, Moholy-Nagy, Mondrian, Klee és Bortnyik összesen több mint százhúsz munkáján keresztül.

Emberek és jelmezek címmel rendeznek Szepes Mária Irodalmi Emléknapot november 6-án. A különleges, egész napos programsorozat háziasszonya Bodor Böbe Latinovits- és Szepes Mária-díjas színművész, rendez, vele beszélgetünk az eseményről.

A Soharóza új bemutatója, a Keleti Blokk című előadás a kommunista-szocialista korszak sokszor keserédes tárgyi, zenei és szellemi hagyatékát dolgozza fel.

A hazai dizájnélet hosszú évek óta meghatározó fóruma a Határtalan Design / Design Without Borders kiállítás és összművészeti rendezvénysorozat. Az idén októberben nyílt és november 28-cal záródó eseménysorozaton 16 ország több mint 160 alkotójának tárgyai mutatkoznak be. Az alapító kurátorral, Szigeti Szilviával beszélgetünk.

A Netflixen nézettségi rekordokat döntő dél-koreai sorozat, a Squid Game zenéje már önmagában is meghökkentő. Az emberek szisztematikus gyilkolásáról szóló képek alatt klasszikus darabok és jazz big band számok szólnak. Talán még ennél is meglepőbb azonban, hogy magyar zenészek szólaltatták meg a műveket, sőt, az eredeti filmzenei részek is magyar alkotók, Sapszon Bálint és Elek Norbert munkáját dicsérik.

Kocsis Emlékest – In memoriam Kocsis címmel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Nemzeti Énekkar Nőikara és Borisz Berezovszkij zongoraművész közös hangversenyét hallhatjuk a Müpában november 6-án. Az est karmesterét, a Kossuth, és Liszt-díjas dirigenst, Kovács Jánost kérdezzük.

Műsor: Papageno

Kezdés: szombat 10:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top