CAMINO STEVE EMBERTPRÓBÁLÓ TÚRÁJA JORDÁNIÁBAN – AZ EGYKORI TÁNCOS ÉLETE LEGNEHEZEBB 675 KM-ÉN VAN TÚL

 

A Duett vendége vasárnap délelőtt Csutka István – Camino Steve, aki épp egy újabb útjáról jött haza. A színész, táncos, rendező, egykori színhazigazgató nyakába vette a világot, és lehetetlennek tűnő túrákat teljesít – most Bálint Edinának mesél legutóbbi útjáról.

 

Csutka István első magyarként, szólóban a világon ötödikként teljesítette a Szíriától induló, Jordánián keresztül Szaúd-Arábiáig vezető Jordan Trailt – élete legnehezebb túrája volt. Az egész világot bejáró sportember Szíriától gyalogolt Jordánián keresztül Szaúd-Arábiáig, s elmondása szerint élete legnehezebb útvonalán van túl, egyúttal milliónyi élménnyel és tapasztalattal gazdagodott.

„Kétezertizenötben jött létre a Jordán Trail, én két éve találtam rá. Amerikába szerettem volna visszamenni, ám a járvány miatt nem volt lehetőségem rá. Ez az ország viszont nyitva volt, és arra gondoltam, legyen ez – de nem sejtettem, hogy ennyire kemény lesz. Utólag beismerem, az információhiány miatt alábecsültem. Indulásom előtt olvastam blogokat, néztem videókat, ám senki sem beszélt az útvonal nehézségeiről. Félrevezető, ha a bloggerek csak a szépségekről beszélnek, a nehézségekről alig, mert az nem menő. Sohasem szégyelltem ezeket a pillanatokat, mert egy ilyen nehéz útvonal nagy érzelmi hullámvasút, aki belevág, fel is kell készülnie rá. A szépség és a nehézség adja együtt az igazi thru-hiker élményt.”

Műsor: Duett
Kezdés: Vasárnap 10:00
Műsorvezető: Bálint Edina

Forrás: csupasport.hu

Back To Top