BUDAPEST SAXOPHONE QUARTET KONCERT ÉS BESZÉLGETÉS ÓKOVÁCS SZILVESZTERREL A SZERDAI NYITÁNYBAN

 

BUDAPEST SAXOPHONE QUARTET KONCERT A KOSSUTH TÉREN

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Tér-Zene elnevezésű ingyenes koncertsorozatot a Kossuth téren, júniustól szeptemberig általában csütörtökönként 17 órától. A Tér-Zene rendezvényen különböző zenekarok adnak ingyenes koncertet. A zenei sokszínűség jegyében minden alkalommal változatos stílusú zenei programok hallhatók, a klasszikus zenétől a swingen át a honvéd katonazenéig. A fellépők széles repertoárt mutatnak be, így a közönség hétről hétre új, igényes művekkel ismerkedhet meg. Június 30-án a Budapest Saxophone Quartet koncertje lesz, a Reggeli Expresszben Szepesi Bence klarinétművésszel, a Budapest Saxophone Quartet művészeti vezetőjével beszélget Szerémi Nóra.

JÚLIUS VÉGÉIG VÁRJA A MEGÚJULT OPERAHÁZ A KÖZÖNSÉGET

A Magyar Állami Operaház a 2022. június 25-én megrendezett Csillagóra évadzáró gálán jutalmazta az eltelt évad legkiemelkedőbb művészi teljesítményeit. Összesen 24 bemutató, 78 cím, 436 nagytermi és 42 kamaraelőadás, valamint több mint 260 gyermek- és ifjúsági program szerepelt a dalszínház elmúlt, 2021/2022-es Újranyitó évadának kínálatában. Bár az OPERA évada hagyományosan a Csillagóra-gálával ér véget, az újranyitott Operaház klimatizált nézőtere egészen július végéig várja a közönséget. Minderről a Hangjelek rovatban Ókovács Szilveszterrel, a Magyar Állami Operaház főigazgatójával beszélget Szerémi Nóra.

Az évad egyik utolsó előadásaként Verdi Álarcosbáljában gyönyörködhetnek újra az operarajongók. Ez az a mű, amelynek megírása után a szerző ádáz harcot vívott a korabeli cenzúrával, mivel művében egy svéd királygyilkosság valós történetét dolgozta fel, és ez túl kényes témának bizonyult. Így lett a királyból gróf, a helyszín pedig Európa helyett egy amerikai angol gyarmat. Ebben az előadásban viszont – a szerző eredeti szándékának megfelelően – III. Gusztáv svéd király történeteként látható Az álarcosbál.

MACARON – A KÜLÖNLEGES FRANCIA DESSZERT

A macaron titka egy nagyon izgalmas téma. Nap mint nap találkozhatunk macaron sztorikkal, egyik érdekesebb, mint a másik. Az terjedt el a köztudatban, hogy a macaron sütés nagyon nehéz dolog, jobb, ha neki sem áll az ember. Pedig leginkább attól függ a siker, hogy mennyire vagyunk elkötelezettek a macaron sütés terén. Ennél a sütinél vannak bizonyos dolgok amit be kell tartani, mert ha nem így teszünk, akkor időt, pénzt, és energiát pazarolunk feleslegesen. Van egyáltalán macaron titok? Tényleg olyan nehéz a macaron készítés? Erről kérdezi az Ízlés szerint rovatban Szerémi Nóra a Chez Dodo macaron manufaktúra tulajdonosát, Szalai Dórit.

Back To Top