BRAUN ÁRON LETT A VIRTUÓZOK V4+ MAGYAR GYŐZTESE

 

Az Impresszió rovatban bemutatjuk Braun Áron marimba játékost, aki a Virtuózok V4+ magyar győztese lett. A 14 éves gödöllői marimbás pillanatok alatt levette a lábáról a zsűrit és a közönséget.

Öt ország több száz jelentkezője közül tízen jutottak be a fináléba, amelyet egyidőben követhettek a résztvevő országok nézői. A klasszikus zene jövőjét jelentő ifjú muzsikusok lenyűgözték a nemzetközi zsűrit virtuóz technikájukkal. A szuperzsűri székébe a döntőre visszatért Plácido Domingo is.

A marimbázó Braun Áron a döntőben is megmutatta, hogy több hangszeren is képes játszani, az előadott Mozart mű pedig olyan meggyőző volt, hogy őt választották a magyarországi nyertesnek.

Ami pedig méginkább lenyűgöző: az előadott darab átiratát ő maga készítette, a zenekari részeket is beleértve! Hogy honnan jött az ötlet, miből merített inspirációt, és ez mekkora munkát jelentett, azt is elmeséli ma délután az Intermezzoban!

„Neked köszönhetően most sok millió ember érzi úgy, hogy közel áll hozzá a klasszikus zene” – méltatta Miklósa Erika Braun Áron előadását, amelyen szerinte még Mozart is mosolygott az égből.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2021.12.27.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top