Borkóstolók és mester vonós hangszerek a Fonóban

A Reggeli Express vendége Faragó-Thököly Márton hegedűkészítő, akivel Szerémi Nóra a 10. Wine and Violin Hegedűkészítők Szalon ide programjairól beszélgetett.

A rendezvényt szeptember 4-5. között lesz a Fonó Budai Zeneházban. Mester vonós hangszerek és vonók kiállítása, borkóstolók, koncertek is látogathatók a 2 nap alatt.

A hangszerkiállításon évről-évre 10-12 hegedűkészítő mester mutatja be új hangszerét, a hangszereket meg lehet szólaltatni, kézbe lehet venni, személyes kapcsolat alakulhat ki a készítőkkel, miközben a kiállító borászok nedűit kóstolgatjuk. Ezen a fórumon készítő és művész találkozhat, eszmecserét folytathat, de az eseményt sok laikus érdeklődő, zeneszerető is látogatja. 

A kiállítás mellett esténként világhírű magyar művészek koncertjeit hallgathatja meg a közönség, így az elmúlt években vendég volt Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin, Banda Ádám, Gwendoly Masin és a Keller Quartet is. Idén Langer Ágnes hegedűművész szólókoncertjére és Miranda Liu hegedűművész Szalai Éva zongoraművész közös hangversenyére kerülhet sor a szalon keretében. Vasárnap a Somogyi Vonósnégyes lép fel a kiállítás keretében megszólaltatva a készítők hangszereit.

Back To Top